Fantasy séria GWIND

Príbeh študentky, ktorá sa ocitne v krutom fantasy svete a postupne sa mení z vystrašenej dievčiny na skutočnú hrdinku. Jej prerod nie je jednoduchý. Čakajú ju nástrahy ako Spoločenstvo vrahov, Čierni mágovia či boj o trón v krajine, v ktorej sa ocitla. Dobrodružný fantasy román okorenený romantikou.

Tri časti na seba priamo nadväzujú, nedajú sa čítať na preskačku či od stredu.

Začnite s Gwind 1: Nezabiješ?

Potom si prečítajte Gwind 2: Sama za seba

A sériu ukončite poslednou časťou Gwind 3: Nechcená kráľovná

Sériu nájdete vo všetkých dobrých kníhkupectvách a ak ju nemajú priamo na predajni, čaká na vás v sklade, stačí si ju objednať.

Mnohí čitatelia knihu chvália. A ak sa sťažujú, tak najmä na to, že ju nedokázali odložiť a čítali do skorého rána.

Na Fantasy knihy o prvej časti napísali (hodnotenie 9/10):

Gwind ma úprimne prekvapila. Pustil som sa do nej v čase, keď som písal vlastnú YA knihu, a myšlienky mi lietali kade-tade. Spočiatku ma teda nenadchla, aj keď má rýchly nástup a moju obľúbenú tému – presun do iného sveta. Je pravda, že tempo postupne klesá, ale za to som sa dozvedal čoraz viac zaujímavých informácií a detailov. Napokon ma príbeh pevne uchopil a nie, a nie ho striasť. Teraz mi nezostáva nič iné, iba netrpezlivo čakať na pokračovanie.

Spisovateľka Natalie Fox o druhej časti napísala:

Prvá kniha si ma získala hneď, jej príbeh, postavy… Anna alias Gwind mi bola už v prvej časti veľmi sympatická, ale teraz… akože naozaj sa zapísala do TOP 5 najobľúbenejších knižných postáv. Nepreháňam, nesrandujem.

V druhej knihe vidíte jej prerod, ktorý je veľmi pomalý, postupný, ale napokon úplne očividný. Kým v prvej knihe nevedela, kde je vlastne sever, valcovaná strachom o svoj život a drvená „Voľbou“, v druhej sa z nej postupne stáva postava, ktorá má charizmu, oplýva múdrosťou a najmä chrbtovou kosťou.

Recenzentka Maťa o tretej časti napísala na svojom blogu:

Autorka sa skvelo vyhrala so slovíčkami aj emóciami, nielen pri postavách ale aj pri čitateľovi. Počas čítania skutočne nadobudnete pocit akoby sa všetko odohrávalo priamo pred vami a vy ste tak boli súčasťou deja.

Musím povedať, že Anna, Gwind, bola mojou obľúbenou postavou už od prvej časti, no v závere tejto trilógie si ma získala ešte viac. To ako sa vyformovala jej postava bolo neskutočné a v mnohých smeroch aj inšpiratívne. Odhodlanie, odvaha, láska aj múdrosť tejto hlavnej hrdinke rozhodne nechýbali.

Nechcená kráľovná má však všetko čo som od nej chcela aby mala. Máličko som sa obávala ukončenia celej série, avšak autorka nesklamala a ja som dostala tak emočne nabitý koniec, že som si pekne porevala priamo vo vlaku keď som knihu dočítala.

Začítajte sa ešte dnes.

Sériu nájdete napríklad na Martinuse, na preskoly, na Megaknihy alebo na Gorile, no aj na mnohých iných miestach či už ako papierovú knihu alebo ako e-knihu.

Môžete si aj vyskúšať prvých 40 strán. Úplne zdarma a bez záväzkov.