Gwind 3: Nechcená kráľovná (Artis Omnis, 2022)

Séria Gwind je hotová, ukončil ju tretí a posledný diel s názvom Nechcená kráľovná.

Príbeh Anny, ktorá sa nechcene ocitla medzi hrotmi mečov a zábleskami mágie, sa chýli ku koncu. Čierni mágovia sa na ceste za svojím cieľom, ktorý už majú na dosah ruky, neštítia ničoho. S hŕstkou preživších magikov sa im moranské vojská len ťažko ubránia. Získa Chrezz vytúžený haladojský trón, alebo ju stihnú zastaviť kráľovi priatelia? A aké prekvapenia pripraví osud hlavnej hrdinke? Nechajte sa strhnúť záverečným dielom trilógie Gwind.

V prvej kniehe, Gwind 1 – Nezabiješ?, sa študentka Anna zrazu ocitla v čudnom fantasy svete a hneď ju zajali nájomní vrahovia. V druhej časti, Gwind 2 – Sama za seba, sa musí naučiť obracať v tom cudzom svete a zároveň lepšie spozná miestu mágiu. Trilógia sleduje prerod vystrašenej dievčiny na skutočnú hrdinku krutého sveta, ktorou potrebuje byť, ak má odolať nástrahám v tretej časti.

Knihu zoženiete v mnohých kníhkupectvách, ceny sa rôznia, dostupnosť tiež, ale som si istá, že si nájdete to svoje.

Majú ju napríklad v Martinuse, PantaRhei, preskoly, Gorila, Megaknihy

Nie vždy ju môžu mať priamo na predani, no v skladoch ešte sú nejaké tie kusy, tak neváhaj a objednávaj.

Už prvé recenzie boli nadšené:

Michaela na účte @na_ruzovej_policke napísala:

Na začiatku prvej časti by mi ani len nenapadlo ako mi dokáže Gwind prirásť k srdcu. Mám pocit, že som s Gwind spojená oveľa dlhšie ako je to v skutočnosti, prežívala som s ňou strach, radosť, bolesť ale aj lásku a úspechy. Gwind obdivujem, za všetko čo dokázala, za odvahu akú preukázala pri hrozbe, ktorej musela nejeden krát čeliť a práve preto sa mi s Gwind lúči ťažko, hoci viem, že bude v poriadku bude mi chýbať ona aj svet v ktorom som spolu s ňou mohla aspoň na pár mesiacov žiť.

Ďakujem Lívii, že totálne zrútila moje predsudky o tom, že sa slovenské fantasy nemôže vyrovnať tomu svetovému. Lebo verte, že môže a vyrovná.

Recenzentka Maťa napísala na svojom blogu:

Autorka sa skvelo vyhrala so slovíčkami aj emóciami, nielen pri postavách ale aj pri čitateľovi. Počas čítania skutočne nadobudnete pocit akoby sa všetko odohrávalo priamo pred vami a vy ste tak boli súčasťou deja.

Musím povedať, že Anna, Gwind, bola mojou obľúbenou postavou už od prvej časti, no v závere tejto trilógie si ma získala ešte viac. To ako sa vyformovala jej postava bolo neskutočné a v mnohých smeroch aj inšpiratívne. Odhodlanie, odvaha, láska aj múdrosť tejto hlavnej hrdinke rozhodne nechýbali.

Nechcená kráľovná má však všetko čo som od nej chcela aby mala. Máličko som sa obávala ukončenia celej série, avšak autorka nesklamala a ja som dostala tak emočne nabitý koniec, že som si pekne porevala priamo vo vlaku keď som knihu dočítala.

Celá séria mi veľmi prirástla k srdcu a je mi skutočne ťažko sa s ňou lúčiť. Budem tajne dúfať, že sa autorka do tohto sveta vráti s novým príbehom, pretože ten svet má veľký potenciál.

Tretej časti Gwind dávam plný počet bodov a bez mučenia priznávam, že s kľudným svedomím dám aj 11 z 10. K tejto sérii ma priviedla náhoda a som za to neskutočne vďačná.

A na Martinuse hneď prvý názor čitateľky janciq píše:

Kniha roka, čakala som na ňu dlho a oplatilo sa. Celá trilógia má len tú chybu, že nie je oveľa, oveľa dlhšia. Zaradila sa medzi moje naj knihy.

Prečítajte si sériu Gwind a presvedčte sa sami. Majú ju napríklad v Martinuse, PantaRhei, preskoly, Gorila, Megaknihy