Gwind 1 Nezabiješ? pár otázok a odpovedí

Vynovená, prepísaná Gwind 1 s podtitulom Nezabiješ? je už v predaji a ja odpovedám na pár položených aj nepoložených otázok.

Mám doma pôvodnú Gwind, je táto verzia veľmi odlišná?

Kniha je výrazne prepísaná, tak asi 90% textu. Väčšinou sú zmeny štylistické, takže ak neporovnáte texty slovo po slove, možno si to nevšimnete. Základný dej ostal rovnaký. ALE! Pripísala som veľa zaujímavých detailov, napríklad som pridala jednu milú postavu (pozdravujem Betku), objavili sa tam celkom nové odseky a dokonca i celé nové strany textu. Zároveň si myslím, že tento text je skrátka lepší.

Bude pokračovanie?

Áno, bude. Plán je vydať Gwind 2 a Gwind 3 do konca roku 2021. Ako nás všetkých korona naučila, nie všetky plány prežijú zrážku s realitou, ale pracujeme na tom, aby práve tento vyšiel. Gwind 2 by ste možno mohli mať už v prvej polovici roka 2021.

Potrebujem si prečítať novú Gwind 1 (2020, Artis Omnis), aby som pochopil/a Gwind 2?

Nie je to nutné, ale rozhodne to odporúčam. Základné dianie v Gwind 2 pochopíte, aj keď ste čítali iba pôvodné vydanie Gwind 1 (2013, Ikar). Pokračovanie však vychádza z tejto novej verzie, a tak sa môže ľahko stať, že niektorým aj dôležitým detailom nebudete pri čítaní Gwind 2 rozumieť a zbytočne sa tak pripravíte o časť čitateľského zážitku. Odporúčam si preto prečítať aj túto novú verziu.

Kde si môžem Gwind kúpiť?

Mali by ju mať vo väčšine kníhkupectiev na Slovensku. Majú ju napríklad v Martinuse, PantaRhei, a vo Funtasticu .

Čo znamená Gwind?

Gwind = Cudzinka, je to prezývka, ktorú Anna dostane a ktorou sa v tomto svete predstavuje.