Gwind 2 – Sama za seba – UŽ V PREDAJI

Pokračovanie príbehu Gwind – Nezabiješ? vyšlo vo vydavateľstve Artis Omnis aj s mapou a ilustráciami od Martin Cuco Luciak. Prečítajte si ukážku alebo si pozrite trailer (ďalej v článku). A ak ste ešte nečítali prvý diel, tak to rýchlo napravte. Nech ste pripravení na paradnú, dobrodružnú fantasy jazdu, čo som si pre vás prichystala.

Gwind Sama za seba sa dá kúpiť v rôznych kníhkupectvách. Vyberte si to vaše:

Martinus, Gorila, Pre školy, Vydavatel, Panta Rhei, Literama a určite aj v iných, len mi ich nenapadlo pozrieť.

Pripomínam, že Gwind je trilógia, ktorá na seba priamo nadväzuje, nedá sa čítať na preskačku.

Prvá recenzia na Gwind Sama za seba prisúdila knihe 4* z možných 5 a písalo sa tam napríklad aj toto:

The Bookland:

Už v jednotke si autorka obdivuhodne poradila s postavou z nášho sveta hodenou do cudzieho prostredia. Ani v dvojke to nie je inak. Gwind sa napriek svojim novým schopnostiam a skúsenostiam nehrnie do vojny za krajinu, ktorá ani nie je jej a naďalej rieši množstvo vnútorných konfliktov. Naozaj nie je ťažké obľúbiť si ju. Zároveň stále platí, že ostatné postavy čitateľ spoznáva menej a pravdepodobne ich bude skôr nezainteresovane pozorovať. Ešteže takéto pozorovanie jasne ukáže, že tu majú všetky postavy komplexnú osobnosť i motiváciu. Tiež treba upozorniť prípadné romantické duše, že je Gwind tentoraz naozaj “sama za seba” a na veľkú romantiku by čakali márne.

Celkovo možno povedať, že ak vás aspoň trochu oslovila jednotka, dvojka určite stojí za prečítanie. Začať so sériou ako takou by zase mohli tí, ktorí hľadajú dobre premyslené, príjemne napísané dospelácke fantasy. 4*.

Aj mnohé iné recenzie prisudzujú Gwind 2 skvelé hodnotenie okolo 75% prípadne 4 z 5. Nájdete ich najmä na Instagrame, Martinuse či Goodreads.

***

Krátka ukážka

Dievčina zastala pred odchýlenými dverami a ukázala na ne prstom. Všetci razom stíchli a upreli pohľady na Ka‑trasa. Ten opatrne strčil do dverí špičkou meča. Dvere sa s vrznutím otvorili.

To, čo zazrel, mu vyrazilo dych.

Na dlažbe z bieleho travertínu ležalo v kalužiach krvi niekoľko ozbrojencov. Vyzerali nevhodne v tejto krásnej izbe s dvoma zasklenými oknami, zelenými stenami a krížovou klenbou, zdobenou maľovanými kvetmi. Ka‑trasov pohľad však zaujalo čosi iné – mŕtvola muža v šatách vyšívaných zlatými niťami na vyrezávanej stoličke. Veľký žltý kameň ležal na zemi kúsok od neho.

Zdalo sa, že ich zabili ešte včera večer. Telá už stuhli, muchy sa začínali zlietať.

„Je to on?“ spýtal sa Ka‑tras dievčiny. Zbledla, prikývla a vybehla von.

„Bohovia! Čo sa tu stalo?“ zvolal moranský magik, ktorý začal naberať farbu svojho zeleného mesačného kameňa.

Ka‑tras namiesto odpovede prešiel k mŕtvemu na stoličke, vyhýbajúc sa mlákam krvi, a zdvihol kus papiera položeného na jeho kolenách. Spokojne sa usmial.

„Ka‑tras, čo sa to tu deje?“ spýtala sa Larante, ktorá práve pribehla.

„Zatracované Spoločenstvá práve pomohli Morane získať Nalapu naspäť s minimálnymi stratami,“ riekol.

„Spoločenstvá?“

Namiesto odpovede jej vložil Ka‑tras papier do rúk.

Objednávateľ: obyvatelia mesta Nalapy

Obeť: kabovskí mágovia v Nalape

Cena: zaručená vo výške 1 železného za každého mága

Vykonávateľ: Spoločenstvo vrahov


Dlhšiu ukážku nájdete inde na tejto stránke